PS3 - Folding@Home és a Life with Playstation

>> 2008. november 5.


Kedves Bloglakók!

(Képregény szövege-<1:>Oh, aztán gyógyítottam egy kis rákot. <2:>Micsoda?Ez valami szleng egy durva dologra, vagy mi? <1:> Neem, valójában én meg a PS3-am tényleg rákot gyógyítunk, szerintem ezért is volt olyan drága.)

Blue@X cikkében már olvashattatok a BOINC kliensekről, nos ez is hasonló. A Stanford egyetem és a Sony közös munkájának gyümölcse, a "Folding@Home" Playstation 3 konzolra, ami firmware frissítés után már "Life with Playstation" menüpont alatt érhető el.

A cél ugyanaz, vagyis gyógyíthatatlan betegségek gyógymódjának keresése különböző tesztek, feladatok lefuttatásával. Ezek egymagukban nagyon sok időbe, és nagyon sok energiába (szerverek) kerülnének, ám e technológia segítségével, sok gép kapcsolható egy hálózatba, amik részenként végzik el a számításokat, beküldve a központba az eredményeket, ahol egy nagy egésszé rakják őket össze.

A részletekbe jobban nem mennék bele, ezek megtalálhatók Blue@X írásában, ami különbözik, az a néhány dolog amit a Life with Playstation program keretében kapunk PS3-unkra.
Ez pedig:
  • időjárás előrejelzés
  • naponta frissülő hírek városok és területek szerint például: Google és egyéb csatornák hírei (itt találhatjuk meg a Folding@Home csatornáját is)
  • 3D-s mozgatható, zoom-olható földgömb (ha túl közel zoom-olunk a kontrollerünk berezeg, mintha nekicsapódtunk volna egy üveglapnak a földreérkezés előtt :) ez tetszett)
  • mindezek közben pedig zenehallgatás
Míg ebben a menüben töltjük az időnket, a PS-ünk addig automatikusan dolgozik a háttérben, majd a számítások befejezésével az adatokat a Stanford Egyetemnek küldi. A Folding@Home csatornára kapcsolva pedig különleges vizuális élményben lehet részünk, ha valaha is kíváncsiak voltunk fehérjék és egyéb dolgok kémiai szerkezetére 3 dimenzióban, itt azt is megnézhetjük, mozgathatjuk, tekergethetjük, zoom-olhatjuk, szóval a szokásos dolgokat tehetjük meg itt is.



Telepítéshez, a legújabb verziójú firmware-re van szükségünk. Ha ez megvan, csak a Life with Playstation ikonra kell kattintanunk a Network menün belül.
Itt a program tájékoztat minket funkcióiról, majd engedélyt kér letölteni egy 125 megás csomagot, amit telepítve elénk tárul a mi gyönyörű és csodálatos Földünk.

Ilyen egyszerű az egész.

Természetesen a paranoiásokat és a konspirációs elméletek kedvelőit nem hagyhatja nyugodni az a kérdés, hogy az emberek meddig tudják elviselni a hatalom terhét? Vagyis az általunk végzett számítások valóban azok e amik és nem egy újabb biológia tömegpusztítófegyver legújabb részletei, és nem csinál e mást a gépünk mint ami neki engedélyezve van, és vajon mi van engedélyezve neki tudtunk nélkül és a többi és satöbbi... De ez ettől szép, sosem tudhatjuk, csak reménykedhetünk a jóban. :) És persze bízhatunk az emberi jóindulatban.

(Természetesen nincs okunk aggódni, csak felvetettem mint problémakört, szóval akinek e miatt ment el a kedve a kipróbálástól, az hesegesse el a kétely-felhőt, tesztek szerint nem történik más, mint ami le van írva, ha meg igen, akkor arról úgy is rögtön tudni fogunk... illetve egy idézet szerint: "csak reménykedhetünk a jóban" :) )

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE